Milyen kutyafekhelyet válasszak? Nálunk megtalálja a megfelelő fekhelyet.

Rendelés telefonon: 06(30) 656 1470

Nálunk megtalálja kedvencének a megfelelő fekhelyet!


Az alábbi kutyafekhely típusok lehetőséget adnak, hogy átláthatóvá és könnyen kiválaszthatóvá tegyük kedvence igénye szerinti fekhelyét. A megfelelő kutyafekhely kiválasztásához fontos szem előtt tartani a fekhely funkcióját és anyagának jellemzőit is. A kinti ebek esetében mindamellett, hogy fekhelyet biztosítunk kedvencünk számára a hideg időkben, fontos a nyári hónapokra is gondolnunk négylábú barátunk kényelmére. Ami viszont télen megfelel kutyánknak az nyáron nem biztos, hogy kényelmes. A K&H csakis kizárólag műanyag kutyafekhelyeket készít. Nincs egyik terméknek sem természetes összetevője, ami az allergia miatt lehet fontos a kutyafekhely kiválasztásában, illetve a könnyű tisztántartás miatt. Figyelje meg négylábú barátját és "döntse el" kutyája milyen kutyafekhelyet szeretne. A kutyafekhely, mint gyűjtő fogalom magában foglal szinte minden típust és formájú fekhelyet ami csak létezik. Ne feledjük! Kedvencünknek nem terészetes alvóhely egy betonjárda. Lehet, hogy az öregkori ízületi, gerinc bántalmakat már fiatal kutyáninknál előidézzük a nem megfelelő kényelem hiányában. Nem kell mindjárt arra gondolni, hogy mindenképp ortopéd memóriahabos kutyafekhelyre van szüksége egy fiatal kutyának. De egy prémium minőségű K&H kutyafekhely sok éven át képes szolgálni a fáradhatatlan kedvencünket, megóvni a felfázástól és egyéb egészségügyi kockázatoktól.

 • A felelős állattartás fontos tényezője kedvencünk kényelmének szem előtt tartása és kiszolgálása. Milyen kutyafekhelyet válasszak? Milyen formájú legyen a kutyafekhely? A megfelelő pihenőhely kiválasztásához érdemes megfigyelni kedvence alvási szokásait. A legtöbb kutya bárhol le tud pihenni és egy jót szundítani, főként fiatal korban. Viszont egy megfelelően kiválasztott, kutya igényeit is kielégítő kutya fekhely, kutyakanapé, kutya párna vagy éppen kutyatakaró ellenálhatatlan lesz négylábú barátjának és legtöbbször, ha nem mindig a fekhelyét választja pihenőhelyéül.

  Miért vált ilyen nagy jelentőségűvé a kutyafekhelyek szerepe az elmúlt időszakban?

  Ez azzal is magyarázható, hogy házi kedvencünk természetes élettere a kiskertekben leszűkült. Nagyon nagy arányban megnőttek a betonozott, térkövezett területek a ház körül. Sőt a díszkertek nagyarányú megjelenésével a legtöbb kutya kiszorul a füves kertrészekből, a földes virágágyásokból ami természetes fekhely lehetne. A szobai körülmények pedig egyértelműek, hisz aki a kanapéra, fotelre nem engedi kedvencét, ott igenis nagyon fontos egy kutyafekhely kialakítása és mint egy állandó, biztos pont a kutyáknak, ahol nyugodtan pihenhetnek.
  A K&H termékek kialakítása során a gyártó a kényelmet, a kutya és cica igényeit veszi első helyre. Nagyon fontos az, hogy egy fekhely ellássa azokat a feladatokat, melyeket szánunk neki. Mivel kedvencünk a nap java részét pihenő üzemmódba tölti ezért nem mindegy, hogy milyen fekhelyet választunk nekik. A munka és vadászkutyák valamint a sport kutyák esetében a pihentető alvás, pihenés különösen fontos az egészség megóvása és a regeneráció érdekében.
  Ne feledjük juhászaink is megosztották a subájuk sarkát juhászkutyáikkal, terelőkutyáikkal a pihentető kényelem és az ember-kutya közti kapcsolat fenntartása miatt. A megfelelő kutyafekhely kiválasztásához ismerni szükséges kedvencünk alvási szokásait. Hogyan pihen kutyánk?

  Milyen pózt vesz fel pihenés közben? Kutyám a hátán szeret aludni?


  Kutyám szeret odabújni valamihez, hogy a hátát érje valami, mert úgy érzi magát biztonságban? Nos ez annyira azért nem mindig ennyire egyértelmű. Ez egyértelmű talán a benti kutyák esetében, mert ott állandó, kontrolált hőmérséklet van. Szobai körülmények között könnyű megfigyelni négylábú barátunk pihenési szokásait.
  A kinti kutyáknál viszont sokféle alvási, pihenési pózt felvehet a kutya a 4 évszak során.
  Természetesen a hőmérséklet függvényében. Amikor a melegítő napsugarak a hűvös reggeli órákban a ház tövét melegítik, akkor kedvencünk is szeret odakucorogni és a legnagyobb testfelülettel érintkezni a melegítő napsugarakkal. Amikor eljön az éjszaka, akkor viszont gombócba gömbölyödve, lábukat maguk alá húzva pihen a legtöbb nagyszőrű kutya is.
  Ezekből kiindulva, nem feltétlen jelenthetjük ki, hogy egy kinti kutya alvási, pihenési szokása fogja meghatározni a megfelelő alakú, méretű kutyafekhelyet. Azt, hogy más-más napszakban vagy évszakban egyféle kutya fekhelyre van szüksége a kutya magatartását figyelembe véve nem feltétlenül helytálló. Tehát egy téli időszakban a 15 cm vastag vízálló, UV álló kutya párna ( pl. Ruff and Tuff )tökéletes választás kint lévő négylábú kedvenceinknek. Ami viszont már nem feltétlenül szellős az év másik időszakában a melegebb hónapokban. Melegben a kutyák keresik a szellős, árnyékos helyeket, földtől való hűtés lehetőségét, ezért is ásnak óriási lyukakat, gödröket nyáron a fenyőfák árnyákában, vagy a tuja sövény alatt. Arra is gondolva hogy nem szeretnénk, ha a kutyánk a nem túl természetes térkövezett ház tövében pihenhessenek a hűvösben, mert nem túlzottan kényelmes. Így szükséges lehet egy szellős, de mégis kényelmes kutyafekhelyre kedvencének a melegebb időszakokban. Ilyen például a Comfy and Dry kutyafekhely kinti kutyafekhely és benti kutyafekhely. Ami garantáltan a legkönnyebben takarítható. Nem feltétlenül tartjuk a kutyák ilyesfajta igényeit szem előtt, de fontos megfigyelni, észben tartani a maximális kényelmük biztosítása érdekében. Nyáron a nagytestű rövid szőrű kutyák még kevésbbé aktívak és a felfekvések kialakulása, nagyobb arányú, gyorsabb, he nem alakítunk ki egy megfelelően puha kutyafekhelyet kedvencünknek. Így ha ezeket a kutya magatartási, alvási szokásokat figyelembe vesszük egyféle kutyafekhely nem biztos, hogy az év minden szakaszában teljességgel biztosítja maximális kényelmét kedvencünknek. A kutya ágy méret, a kutyafekhely forma, mind fontos szempont a kiválasztás során. Ugyan ilyen szerepe van a kutya magatartásának, jellemének a kutya fekhely kiválasztásában. Vannak kutyák, akik mindig startra készek, szinte csak "imitálják" az alvást. Általában a kis termetű terrierek tartoznak ebbe a csoportba. Minden kutyánál fontos a testhőmérséklet stabilan tartása, de a rövid szőrű, kis termetű kutyák nagy gondoskodást igényelnek. Gondoskodni kell, arról, hogy szeretik, ha a hátukat neki tudják támasztani a kutya fekhelynek, szeretnek gombócformát ölteni. Nyáron nekik is jól jön a szellős nyári kutyafekhely a Comfy and Dry kutyafekhely. Ennél a típusnál nem zavarja semmi a kilátásba és szeretnek rajta heverészni.
  Vannak félős kutyák, akár közepes vagy nagy termetű kutyák, akik ugyanilyen módon szeretnek pihenni. A hátukkal nekidőlnek a falnak és úgy pihennek, alszanak. Ezek a kutyák általában félnek a nagy hangoktól, dörgéstől. Érdemes tehát olyan kutyafekhelyet, kutyaágyat választani, ami peremes kialakitású akár puha falú vagy merev falú a kutyaágy pereme. Az alvási póz ismerete is fontos lehet annak eldöntésében, hogy peremes kutya kanapét vagy kutya ágyat válasszunk vagy egyszerűen csak egy kutya párnát kedvencünknek. Az alvási póz viszont változhat a hőmérséklettel arányban. Minél melegebb van, annál inkább terpeszkedik kedvencünk. Fontos, hogy teljes kiterjedésében is férjen el kedvencünk a kutyafekhelyen. A szezonális kutyafekhelyeket érdemes csak a megfelelő szezonban elővenni. Érdemes észben tartani, hogy a napon sokat tartózkodó kutyáknak fontos, hogy a kutya fekhely megfelelő UV védelemmel legyen ellátva Comfy and Dry kutyafekhely, mert különben az anyag hamar tönkre megy.

 • Éppen olyan fontos megfigyelni, hogy kutyánk a kertben hol szeret pihenni a nap különböző szakaszában. Hol tölti a legtöbb időt pihenéssel?
  Ez azért fontos, mert nem biztos, hogy oda fekszik, ahova mi szeretnénk, hogy lepihenjen és kitesszük neki a kutyafekhelyet. Lehet, hogy mi azt szeretnénk, hogy a kutyaházba feküdjön és betesszük neki a fekhelyét is, de kedvencünk nem sok időt tölt a kutyaházba. Számos helyen látjuk és halljuk azt, hogy megveszik a drága kutyaházat és mégsem költözik bele a kutya. Ennek az is oka lehet, hogy a kutyaház nagyon rossz helyen van a kutyának. Nekünk a legjobb helyen, de kedvencünknek nem. Talán messze van a bejárati ajtótól és nem lát rá kedvencünk, ha beköltözne saját kutyaházába. Vagy csak fél bemenni. Ilyenkor hiába béleljük ki bármilyen kutyafekhellyel házukat, akkor sem mennek be. Érdemes a kutya kedvenc tartózkodási helyére telepíteni a kutyaházat a benne lévő fekhellyel. Ha ez nem lehetséges, akkor a kutyafekhelyet kell kedvenc tartózkodási helyére rakni.

 • Milyen tényezők döntenek még a kutya fekhely kiválasztásában?


  Nagyon fontos szem előtt tartani a kutya egészségi állapotát, életkorát is. Érdemes olyan kutyafekhelyet, kutya ágyat választani örögedő vagy ízületi problámákkal szenvedő négylábú barátunknak, ami megfelelő támaszt nyújt és nem csak a huzaton fekszik vagy kényelmetlen poly golyócskákon. Ilyen esetekeben az ortopéd kutyafekhely jó megoldás. A K&H ortopéd kutya ágyak 7 cm -es ortopéd minősítésű szivaccsal biztosítják a maximális kényelmet.

 • Hogyan befolyásolja a kutya fekhely kiválasztását a kutyák száma?

  A kutya alvási, pihenési szokásait figyelembe véve ki tudjuk választani a megfelelő fekhelyet. Sokan úgy választanak fekhelyet - lehet tévedésből-, hogy több kutyát tartanak és mindegyiknek külön-külön vásárolnak kutyafekhelyet. Ha a kutyák együtt alszanak, pihennek, mert szeretik egymás közelségét vagy egymás testhőjét élvezik, akkor olyan kutyafekhelyet érdemes választani, ami elég nagy ahhoz, hogy mindannyi kutya ráférjen.

 • Milyen legyen az anyaga a kutya fekhelynek?


  A K&H gyártó cég kizárólag nem allergén műanyagból, újrahasznosított műanyagból készíti fekhelyeit és a fekhelyek tölteteit. Így bármely kutya számára ajánljuk a K&H termékeit. A K&H műanyag kutyafekhelyek, kutyaágyak között sok típus megtalálható. Az egyszerre kinti és benti műanyag kutyafekhelyek egyaránt. A téli műanyag kutya fekhelyekkel támasztott követelményünk az, hogy ne szívja magába a vizet. Legyen vízálló, vízlepergető, de mégis mosható. Ilyen kinti és benti kutya ágy vagy kutya párna a Ruff and Tuff kutya ágy, kutyapárna, Just relaxin' kutya ágy, kutyapárna Ezek a kutyaágyak a kutyaházba is tehetők vagy a teraszra vagy fal tövébe. Átmeneti időszakban, tavaszi vagy őszi hónapokban is ezeket a kutyaágyakat javasoljuk vízlepergető és UV álló tulajdonságuk miatt. Ruff and Tuff kutya ágy, kutyapárna Just relaxin' kutya ágy, kutyapárna Nyáron a nagy melegben pedig a szellős kutya fekhely az előnyös: Comfy and Dry kutyafekhely
  A K&H benti kutya fekhely típusok között vannak olyanok, melyeket önmelegítő huzattal vonnak be. Ennek az a jelentősége, hogy a kisállat által leadott hőt tárolni tudja és visszasugározza a kutya felé. A huzatot speciális fémrészecskékkel töltik fel, ami a hővisszabocsájtásért felelős. Az extra hőt, minden kutya élvezni tudja, főleg olyan nappaliban, ahol nincs padlófűtés kialakítva. A kis termetű kutyáknál ez az extra tulajdonság különösen fontos lehet a kutyafekhely kiválasztásában.
  Ilyen fekhely pl. Önmelegítő Lounge kutya kanapé

 • Miért fontos az, hogy egy kutya fekhely, kutya ágy anyaga UV álló legyen?

 • A legtöbben nem is gondolnának a nyári kényelem biztosítására kedvenceik számára. Pedig az éppen olyan fontos, mint a téli maximális kényelem nyújtása. Természetesen a kint tartott ebeknél van ennek jelentősége. A nyári nap erős UV sugarai viszont hamar tönkre tehetik a kihelyezett nem UV álló kutyafekhelyeket. A K&H kint is használható fekhelyei UV álló anyaggal vannak bevonva, ami 500 óra direkt napsütésnek állnak ellen. Máshol keresve sem talál ilyen tulajdonságot.

 • Mire való a kutyaszőnyeg, kutyatakaró, kutyapléd, kutya ülésvédő?


 • Ez a fajta kutya fekhely a szállítóboxokba használatos. Ezen túl természetesen használható a szállító boxból kivéve bármilyen felületen beltérben. Nincs bennük töltőanyag, de mégis puha és kényelmes a kutyáknak, macskáknak. A K&H azért, hogy az adott méretű kutya szőnyeg, vagy ketrecalátét sok-sok szállítóboxba beférlyen kényelmesen, a sarkait behajthatóvá készítette. Könnyítve ezzel az elhelyezést is. Extra vastagságban is elérhető Luxus ketrecalátét vagy önmelegítő változatban Önmelegítő ketrecalátét Könnyen kezelhető, összehajtható, összetekerhető, könnyen kezelhető így utazáskor az autóba kiteríthető kutya ülésvédőként a kocsi huzat védelme érdekében. Ideális választás utazáskor, kempingezéskor ha velünk tart négylábú barátunk.
 • Miért fontos az, hogy egy kutyafekhely, kutyaágy anyaga kaparás álló vagy éppen rágás álló legyen?

 • Ha úgy érzi valaki, hogy kedvencének strapabíró kutya fekhely szükséges, mert kutyája "játszik" a fekhellyel, húzgálja ide-oda, néha kaparja vagy csak azért mert egy évtizedre tervezi a fekhely vásárlást, akkor indokolt az erősebb anyagú kutyafekhely. Fontos lehet, hisz kölyök kutyák gyakran nekiesnek a környezetükben talált összes rágható és rághatatlan dolognak. Ez bármi lehet, amihez csak hozzáférnek. Így a kutyafekhely sem kivétel ez alól. A K&H gyártói erre az esetre is gondoltak és gyártanak ennek megfelelően erősebb anyagból kutyapárnát. A neve is elárulja, hogy a Ruff and Tuff kutyaágy, kutyapárna a küzdő ellenfeleknek való. Természetesen nincs olyan kutyafekhely ami mindent kibír bárki mondhat bármit is. Vannak olyan fekhelyek, amik jobban ellenállnak a rágásnak vagy a kaparásnak. Nincs rághatatlan kutya fekhely csak rágás álló vagy kaparás álló fekhely, így ezek nem esnek szét vagy nem esnek áldozatul a kutyarágásnak. Ha kutyája erősen rág akkor javasoljuk, hogy szerezzen be neki rágójátékot olyat amit előtte lehet hagyni és nem fog bélcsavarodást okozni, mert időben el lehet tőle venni.
  Szerezzen be még ma kedvencének prémium minőségű kutyafekhelyet, kutyapárnát, kutyaágyak olcson, akciósan tőlünk. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!
  Mi a helyzet a természetes fekhelyekkel, mint a szalma?
  A szalma, mindaddig amíg a kutyaházban marad addig jó. Amint a kutya kikaparja és a szél mindenfelé visz, már nem biztos, hogy szép látvány. Ha nem elég vastagon rakjuk akkor a kutya a padlón köt ki, mert a sarkokba rugdalja, fészkeli az eb. Ha túl vastagon rakjuk alá azt a szél viszi mindenhova. Hagyjuk a szalmát a tyúkok és tehenek alá. Amíg egy sűrű szövésű és vagy mikroszálas kutyafekhely ellenáll a bolhák és egyéb vérszívók elbújásának, addig a szalma tökéletes búvóhelye ezeknek az állatkáknak.

  Kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  Deluxe Bolster luxus ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  'S' 50 x 63 cm
  Ára : Br. 12 745.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 10 195.- Ft

  cikkszám: 7919

  luxus kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  Deluxe Bolster luxus ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  'M' 53 x 78 cm
  Ára : Br. 17 020.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 13 615.- Ft

  cikkszám: 7929

  K&H kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  Deluxe Bolster luxus ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  'L' 63 x 94 cm
  Ára : Br. 23 865.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 19 090.- Ft

  cikkszám: 7939

  Önmelegítő ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  Önmelegítő ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  'S' 50 x 63 cm
  Ára : Br. 8 470.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 6 775.- Ft

  cikkszám: 7910

  Önmelegítő ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  Önmelegítő ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  'M' 53 x 78 cm
  Ára : Br. 9 840.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 7 870.- Ft

  cikkszám: 7921

  Önmelegítő ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  Önmelegítő ketrec alátét, kutyatakaró, kutyaszőnyeg
  'L' 63 x 94 cm
  Ára : Br. 12 745.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 10 195.- Ft

  cikkszám: 7931

  luxus kutyapárna, kutyaágy
  K9 Ruff n' Tuff kutyapárna
  'M' 68 x 90 cm
  Ára : Br. 29 850.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 23 880.- Ft

  cikkszám: 7071

  luxus kutyapárna, kutyaágy
  K9 Ruff n' Tuff kutyapárna

  'L' 90 x 122 cm

  Ára : Br. 42 675.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 34 140.- Ft

  cikkszám: 7082

  nyári kutyafekhely
  Comfy N' Dry nyári kutyafekhely

  'S' 45 x 65 cm

  Ára : Br. 17 875.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 14 300.- Ft

  cikkszám: 7038

  kinti benti nyári kutyafekhely
  Comfy N' Dry nyári kutyafekhely

  'L' 90 x 122 cm

  Ára : Br. 45 245.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 36 195.- Ft

  cikkszám: 7057

  vízálló téli kutyapárna
  Just Relaxin' vízálló kutyapárna

  'M' 70 x 90 cm

  Ára : Br. 25 570.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 20 455.- Ft

  cikkszám: 7045

  vízálló téli kutyafekhely
  Just Relaxin' vízálló kutyapárna

  'L' 90 x 122 cm

  Ára : Br. 34 125.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 27 300.- Ft

  cikkszám: 7054

  önmelegítő kutyakanapé
  Önmelegítő puha falú kutyakanapé Lounge Sleeper

  'S' 40 x 50 cm

  Ára : Br. 15 305.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 12 245.- Ft

  cikkszám: 3161

  Önmelegítő kutyakanapé
  Önmelegítő puha falú kutyakanapé Lounge Sleeper

  'S' 40 x 50 cm

  Ára : Br. 15 305.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 12 245.- Ft

  cikkszám: 3162

  luxus kutyakanapé
  Önmelegítő puha falú kutyakanapé Lounge Sleeper

  'L' 80 x 100 cm

  Ára : Br. 51 230.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 40 985.- Ft

  cikkszám: 3166

  kutya babzsák
  Cuddle Cube kutya babzsák

  'M' 70 x 70 cm

  Ára : Br. 27 280.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 21 825.- Ft

  cikkszám: 7512

  kutya babzsák
  Cuddle Cube kutya babzsák

  'S' 60 x 60 cm

  Ára : Br. 22 150.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 17 720.- Ft

  cikkszám: 7501

  mikrózható fekhelymelegítő
  Mikrózható fekhely melegítő

  22 x 22 cm

  Ára : Br. 18 390.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 14 710.- Ft

  cikkszám: 3111

  luxus merev falú kutyakanapé
  Deluxe Ortho Bolster Sleeper luxus merev falú kutyakanapé

  'M' 75 cm

  Ára : Br. 35 840.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 28 670.- Ft

  cikkszám: 4417

  luxus merev falú kutyakanapé
  Deluxe Ortho Bolster Sleeper luxus merev falú kutyakanapé

  'L' 100 cm

  Ára : Br. 53 795.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 43 035.- Ft

  cikkszám: 4426

  luxus merev falú kutyakanapé
  Deluxe Ortho Bolster Sleeper luxus merev falú kutyakanapé

  'XL' 127 cm

  Ára : Br. 74 320.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 59 455.- Ft

  cikkszám: 4437

  kutyakanapé
  Bolster Couch puha falú kutyakanapé

  'S' 53 x 75 cm

  Ára : Br. 21 295.- Ft
  Kedvezmény : 20 %
  Ára : Br. 17 035.- Ft

  cikkszám: 7312